Caută
Close this search box.

Încep presiunile în cazul Caracal? Camera de Comerț și Industrie se retrage din organizația lui Cumpănașu

Alexandru Cumpănaşu

Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), în contextul în care Alexandru Cumpănașu a angajat numele instituției în diverse declarații publice, fără acordul CCIR, anunță un comunicat al instituției.

Ieșirea Camerei de Comerț și Industrie din CNMR nu este o pierdere, pentru că în acest moment au venit în organizație patronatele din industria de apărare și multe alte federații patronale, a declarat Alexandru Cumpănașu, care susține că a avut acordul reprezentatului CCIR în acțiunile sale, informează Mediafax.

În calitate de președinte al CNMR nu am dorit nici o secundă să implic coaliția în acest război pe care mi l-am asumat ca fiind cu mafia din sistem și cu un sistem ticălos care a omorât niște copii. La solicitarea colegilor mei din coaliție, ei sunt cei care au crezut, am făcut acest demers și am rugat pe fiecare să confirme, în cadrul grupului prin care coordonăm coaliția împreună, dacă vor sau nu vor să fie trecuți pe această listă. Reprezentatul Camerei de Comerț și Industrie în cadrul CNMR, domnul Mihai Ivașcu, și dacă va fi nevoie voi publica poza de pe Wahtsapp cu acordul domniei sale, și –a dat acest acord în scris pe grupul de Whatsapp.

Reacția Camerei de Comerț și Industrie este una lamentabilă și nu face decât să protejeze interesele unor nemernici. Legăturile dintre Președintele Camerei de Comerț și Industrie și Traian Băsescu și Serviciile Militare sau STS sunt bine cunoscute. Eu înțeleg aceste lucruri dar până la un punct. Nu este nici o pierdere plecarea Camerei de Comerț și Industrie pentru că în acest moment au venit alături de CNMR patronatele din industria de apărare și multe alte federații patronale.

Camera de Comerț și Industrie ar fi trebuit să gândească în primul rând cum să se implice ca să salveze vieți, nicidecum cum să apere niște golani, niște nemernici, iar în ceea ce privește aspectele legate de politică nu am solicitat și nu am avut nici o abordare de această natură în toate aceste zile, dar vă pot explica prin legăturile securistice și de interese ale unora din această cameră cu STS și cu alte servicii și cu Traian Băsescu a cărui fiică lucrează la Camera de Comerț și Industrie și care a încercat să protejeze pe șeful STS să explice această decizie. Vă repet, reprezentantul CCIR în CNMR și-a dat acordul scris dacă va fi nevoie și vor îndrăzni să comenteze voi publica poza de pe grupul de conducere a Coaliției”, a spus Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu
Sursa foto: facebook

„Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) își exprimă deplina compasiune pentru drama trăită de familia domnului Alexandru Cumpănașu, în contextul evenimentelor recente și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Camera de Comerț și Industrie a României nu s-a implicat niciodată în domeniul politic sau administrativ de stat, fiind o instituție apolitică, activitatea instituției noastre rezumându-se numai la a susține necondiționat mediul de afaceri.

Nu este rolul camerelor de comerț și CCIR nu va cere niciodată demiterea unor șefi de instituții militare din România.

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie a României își exprimă dezacordul pentru faptul că domnul Cumpănașu angajează numele instituției în diverse declarații publice fără acordul CCIR.

Drept urmare, Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR)”, arată comunicatul trimis de Camera de Comerț.

Alexandru Cumpănașu este președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchi al Alexandrei Măceșanu.

Duminică, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) al cărei președinte este Alexandru Cumpănașu i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îl demită de urgență a directorului STS, Sorinel Vasilca, pentru „neclaritățile, bâlbâielile în salvarea tinerei ucise la Caracal”.

Citește și: Ne-a ajuns, ticăloşilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri