Unitatea medicală din Săveni este Secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Acolo, primarul despre care este vorba a ajuns cu simptomele unui infarct. În urma unor investigaţii medicale de care a beneficiat DOAR din partea unei asistente, medici neexistând la acea oră în spital (!), acesta a decis să plece. Ceea ce s-a întâmplat apoi este de domeniul ”horror”. La foarte scurt scurt timp, nefericitul primar s-a prăbuşit din picioare chiar pe treptele fostului spital orăşenesc.

În vârstă de 57 de ani, Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, din judeţul Botoşani, a decedat, joi, în unitatea spitalicească din oraşul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat de una din cele două asistente prezente, în lipsa medicilor!

La faţa locului a fost chemat şi un echipaj de la staţia din Săveni a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi o ambulanţă SMURD-TIM cu medic de la Botoşani, care însă nu au mai putut să îl salveze pe primar. Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni, susţine că la momentul producerii evenimentului în spital nu se afla niciun medic, aceştia fiind plecaţi în concediu.

„Din punctul meu de vedere, e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie orice, putea să fie un copil”, a afirmat Târzioru. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul, scrie Agerpres.

301 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here