Caută
Close this search box.

Ioan Mircea Paşcu a fost refuzat de Jean Claude Juncker pe Politică Regională

Ioan Mircea Paşcu

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european, a fost desemnat de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker să facă parte din comisie, însă nu va primi un portofoliu. Acesta a fost propus în locul Corinei Creţu, care a deţinut portofoliul pentru Politică Regională.

Conform comunicatului de presă transmis de Comisia Europeană, atât Ioan Mircea Paşcu, propunerea României, cât şi Kadri Simson, propunerea Estoniei, vor face parte din actuala Comisiei Europeană până la finalul mandatului de pe 31 octombrie, însă nu vor primi portofoliile lăsate libere de conaţionali.

Motivul pentru care nu vor primi un portofoliu ţine de „perioada scrută de timp rămasă până la finalul mandatului”, transmite purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Ei vor lua însă parte la activitățile Comisiei și vor avea permisunea să ia parte la proiectele de echipă.

Portofoliile comisarilor demisionari Corina Crețu, respctiv Andrus Ansip, au fost transferate săptămâna aceasta, cu titlu interimar, altor doi comisari europeni în funcție. Astfel, portofoliul Politicii Regionale, deţinut de Corina Creţu, a fost preluat de comisarul în funcție pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Portofoliul comisarului Andrus Ansip, Piaţa Unică Digitală, a fost preluat de către comisarul în funcție pentru Uniunea energiei şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Votul pentru Ioan Mircea Paşcu şi pentru Kadri Simson va avea loc săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri