Caută
Close this search box.

Iohannis, întâlnire cu Orban la Vila Lac 3. Ce le-a cerut Preşedintele liberalilor

Ludovic Orban a anunţat, la finalul întrevederii cu Klaus Iohannis de la Vila Lac 3, că şeful statului le-a cerut liberalilor hotărâre, mobilizare şi seriozitate în campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Am avut discuţii pe teme de politică internă, pe teme de politică europeană şi de asemenea am avut un început de discuţie referitor la campania pentru aprezidenţiale, în sensul în care PNL susţine candidatura lui Iohannis.

În ceea ce priveşte temele de politică internă, am discutat legat de proiectul de revizuire a Constituţiei, care a fost înaintat în cadrul parteneriatului pentru consolidarea parcursului european.

De asemenea, am avut discuţii legate de evoluţia privitoare la legile electorale, despre raportul GRECO şi teme de politică internă”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că au fost discuţii şi despre calendarul pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Va urma votul pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene, vot care va fi dat de Parlamentul European în urma propunerii date de Consiliul European. E un candidat, Ursula von der Leyen, care trebuie susţinut cu toate forţele.

În privinţa pregătirii alegerilor, am discutat despre un eventual calendar. Am discutat despre diferitele momente de perioadă de pre-campanie, când trebuie să înceapă strângerea de semnături, când trebuie să demareze procedurile.

În mod evident, dacă data alegerilor este 10 noiembrie, cel mai probabil campania de strângere de semnături va începe în jurul datei de 10 august”, a explicat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri