Caută
Close this search box.

Israelul se pregăteşte pentru un eventual război între Statele Unite şi Iran

Guvernul Israelului se pregăteşte pentru efectele unui eventual conflict militar între Statele Unite şi Iran, a afirmat Israel Katz, ministrul israelian de Externe, avertizând Teheranul că va fi lovit puternic în cazul unei confruntări.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că posibilele calcule greşite ale regimului iranian ar putea aduce o trecere dintr-o zonă gri spre o zonă roşie, adică un conflict militar, un război în care Iranul va fi lovit puternic”, a declarat Israel Katz, într-un discurs rostit la Conferinţa Herzliya.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru, astfel că statul Israel continuă să se concentreze pe consolidarea capacităţilor militare, pentru situaţia în care va trebui să reacţionăm la scenariile escaladării tensiunilor”, a subliniat ministrul israelian de Externe.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a somat Iranul să înceteze „jocul cu focul”, după ce Administraţia de la Teheran a anunţat depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri