Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, declarație de presă. Președintele, atac la Executiv: Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu

Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a susținut miercuri, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la GRECO. Concluziile celor două rapoarte adoptate la data de 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către Guvern arată multiplele prejudicii aduse de Guvern prin modificările aduse legilor Justiției.

Mesajul dat de cetățeni la alegerile din 26 mai se regășește în aceste rapoarte.

Procesul de legiferare nu s-a îmbunătățit, consultărille publice și transparența sunt ignorate de Guvern. Asta constată GRECO în rapoartele sale.

Pensionarea magistraților, existența Secției Speciale sunt chestiuni departe de a fi rezolvate, iar acțiunile autorităților române sunt în deplină contradicție cu recomandările organismului european. Doar 4 din cele 13 recomandări GRECO au fost implementate satisfăcător de Guvern.

În vreme ce toate organismele europene semnalează că așa zisa reformă în domeniul justiției merge într-o direcție greșită, PSD-ALDE ignoră aceste avertismente.

Românii au decis prin vot că România nu trebuie să părăsească parcursul european, iar că intervențiile în justiție care servesc scopuri personale trebuie să înceteze.

Am văzut cum doamne prim-ministru într-o jalnică încercare de manipulare a opiniei publice ne anunță că nu dă ordonanțe de urgență în domeniul Justiției. Doamna prim-ministru ignoră faptul că Guvernul are drept de inițiativă.

Majoritatea PSD-ALDE acționează împotriva intereselor românilor.

Toată lumea a înțeles că această Secție Specială de Investigare a Miagistraților este o anomalie, dar nu prin OUG. ci Guvernul să vină cu un proiect de lege care să corecteze această anomalie. Decizia este a Guvernului.

Eu solicit în numele românilor să-și revină PSD și să facă corectarea legislației pe care tot ei au stricat-o.”

‘După părerea mea Referendumul pentru modificarea Constituției ar putea să fie organizat împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale, sau cu turul doi. Nu există nicio recomandare a Comisiei de la Veneția privind suprapunerea alegerilor cu referendumul.’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri