Caută
Close this search box.

Kovesi, la BBC: „Guvernul nu m-a susținut, dar asta nu e important pentru mine”

codruţa kovesi

Într-un interviu acordat duminică pentru BBC, Laura Codruța Kovesi a făcut mai multe declarații cu privire la candidatura sa la Parchetul European și fenomenul de corupție din România. Fosta șefă a DNA a amintit că Guvernul României nu a susținut-o la Bruxelles, dar că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că ”nu a așteptat niciodată ajutorul lor”:

”Da. Guvernul nu mi-a susținut candidatura la Parchetul European, dar acest lucru nu e important pentru mine. Nu am așteptat ajutorul lor (…) (Sunteți extrem de criticată de social-democrați după ce Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC, instrumentat de DNA) Da, domnul Dragnea a fost implicat în două cazuri, a fost condamnat de două ori, dar pentru mine a fost un caz la fel ca toate celelalte (…) Noi nu am investigat oameni pentru că aceștia făceau parte din diferite partide politice (…) Am încercat să dau tot ce e mai bun în munca mea. Am fost procuror pentru 23 de ani. Am 46 de ani, deci jumătate din viața mea am fost procuror, între care procurorul general al României și procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a declarat fosta șefă a DNA.

Kovesi a vorbit și de activitatea sa din fruntea DNA și a fost întrebată dacă a primit amenințări în cei cinci ani în care a condus instituția Anticorupție. Aceasta a amintit de episodul Black Cube, în care a fost hărțuită în schimbul unui contract în valore de 1 milion de euro:

”Da, pot să spun că în funcția asta există tot timpul niște riscuri pentru că am anchetat oameni care au avut poziții înalte, care sunt bogați, au bani, iar reversul a fost mai mare decât de obicei: au încercat să ne intimideze pe noi sau pe familiile noastre. (Ați fost amenințată vreodată?) Am primit destule amenințări. A fost o companie acum 2 ani care a fost angajată ca să mă hărțuiască și pe mine, și pe familia mea, valoarea contractului lor era de 1 milion de euro (cazul Black Cube, n.red.). Am depus o plângere, două persoane au fost cercetate și condamnate, dar oamenii care au plătit contractul sunt încă liberi. Dar eu mi-am făcut treaba și în pofida acestui lucru”, a declarat Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri