Caută
Close this search box.

Kovesi va prelua funcţia de procuror şef european în scurt timp

kovesi

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan anunta ca „in foarte scurt timp Laura Codruta Kovesi va prelua functia de procuror-sef european”.

„In foarte scurt timp Laura Codruta Kovesi va prelua functia de procuror-sef european!

Negocierile purtate de Presedintele Romaniei la Consiliul European, cat si intalnirile dintre reprezentantii PNL cu partenerii nostri din Parlamentul European dau rezultate. Tot mai multe state sustin candidatul roman la aceasta functie inalta la nivel european.

PNL s-a angajat sa poarte negocieri si sa convinga cat mai multi membri ai Consiliul Uniunii Europene pentru a o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de prim-procuror european.

Am incredere ca si Ministerul de Externe al Romaniei se va razgandi si va sustine candidatura doamnei Kovesi pentru acest post”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Surse liberale citate de hotnews.ro anunta ca schimbarea de pozitie a Bulgariei in privinta Laurei Codruta Kovesi a venit dupa negocierile pe care presedintele Iohannis, dar si lideri PNL, intre care Ludovic Orban, le-au avut cu premierul Bulgariei.

Premierul Boyko Borisov a anuntat ca va sustine candidatura Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European, a anuntat duminica presa bulgara, desi tara sa s-a opus initial numirii fostei sefe a DNA in fruntea institutiei europene. La primul vot asupra candidaturii lui Kovesi, care a avut loc inaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, ambasadorul Bulgariei la UE a votat impotriva lui Kovesi, insa noile evolutii de pe scena politica de la Bruxelles a determinat Sofia sa isi schimbe radical pozitia.

Potrivit unor surse din PNL, in reevaluarea deciziei un rol important l-a jucat Klaus Iohannis. De asemenea, Orban a discutat si el cu premierul Borisov si a avut chiar o deplasare recenta in Bulgaria, in care a avut intalniri pe aceasta tema. Potrivit acelorasi surse, in perioada urmatoare atat presedintele Iohannis, cat si liberalii vor continua campania de sustinere a Laurei Codruta Kovesi, urmand a purta dicutii cu reprezentanti din Grecia si Letonia.

Ludovic Orban a facut o informare pe aceasta tema in sedinta conducerii PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri