Caută
Close this search box.

Licitaţie pentru un nou teatru în Capitală, Griviţa 53

griviţa 53

Peste 100 de artiști de top și colecționari au donat lucrări pentru construcţia unui nou teatru privat. Picturile vor fi licitate mâine, în Capitală, iar dacă se adună 400.000 de euro, începe șantierul. Pe Calea Griviței 53, unde terenul a fost deja cumpărat.

Lucrările care vor fi licitate în beneficiul Teatrului Griviţa 53 au fost deja expuse, iar doritorii pot cumpăra creaţii ale tinerilor artişti sau lucrări cu semnături consacrate. Cinci ouă gigant au fost pictate special pentru acest eveniment.

Este nevoie de 1.000.000 de euro pentru construcţia teatrului, dar șantierul poate fi început cu 400.000. Proiectul a fost demarat de regizoarea Chris Simion-Mercurian.

Teatrul va avea 1.400 mp construiți, o sală de spectacole cu 150 locuri, o alta de repetiții, un foaier ce poate fi şi spațiu expoziţional, o cafenea, o librărie-bibliotecă, o terasă şi o cinematecă. Griviţa 53 va fi primul teatru independent construit de la zero, în condiții profesioniste.

În ultimii ani, teatrele independente şi-au făcut loc pe piaţă în clădiri deja existente, foste fabrici sau alte spații improvizate. Susţinătorii proiectului ar dori să înceapă construcţia teatrului anul viitor. Până atunci speră să adune fondurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri