Caută
Close this search box.

Ministrul de Interne și șeful STS, convocați la audieri, în Parlament

Președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, deputatul PSD Dorel Căprar, anunță că luni, 29 iulie, la ora 17:00, vor fi chemați la audieri în Parlament ministrul afacerilor interne, directorul STS, actualul șef al Poliției Române, dar și șeful demis al acestei instituții, precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă. 

Dorel Căprar a convocat o ședință a comisiei pe care o conduce, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, explicând că invitarea oficialilor mai sus menționați este necesară pentru „analizarea situației și în exercitarea controlului parlamentar”, având în vedere „evenimentele recente de la Caracal, precum și numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuțiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Telecomunicații Speciale”.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat, vineri seară, că a propus demiterea șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la șefia Poliției Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea. De asemenea, directorul Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul-șef Vasile Armașu, a fost împuternicit la comanda Poliției Olt, după ce șeful și adjunții IPJ Olt au fost demiși din cauza intervenției defectuoase în cazul de la Caracal.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă într-un comunicat că va iniţia discuţii, în regim de urgenţă, cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia de la Caracal, potrivit Digi24.

„Concluziile rezultate în urma anchetei parlamentare ar urma să stabilească măsurile administrative care se vor lua pe viitor, astfel încât aceste situaţii să nu se mai repete”, spune Marcel Ciolacu.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor anunţă că „va sprijini şi promova iniţiativele legislative care înăspresc pedepsele pentru crimă, viol şi pedofilie, precum şi orice alt demers pe această temă, inclusiv un referendum de consultare a cetăţenilor în această privinţă, propus deja de premierul Viorica Dăncilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri