Caută
Close this search box.

Ne-a ajuns, ticăloşilor!

Ca mamă, am plâns și am urmărit cu inima încleștată chinul celor două copile, Luiza și Alexandra. Le-am intuit și retrăit groaza, neputința și nu pot, nu am cum să mă transpun  în drama celor două familii.

Dar blestemul de a fi născuți într-o țară neguvernată, plină de incompetenți aroganți și imbecili pot să-l înțeleg, pentru că îl trăim cu toții. Indolența mea, complicitatea cu care am trecut cu vederea micile ilegalități au fost o părticică din marele monstru, corupția, care, iată, cum amar constatăm, administrează în 2019 România.

La rece, după zile cu o încărcătură emoțională justificată, însă fără precedent, încercăm să identificăm vinovații. S-au regrupat, s-au gândit, au analizat, au avut răgaz de a se repoziționa, imaculați, arâtându-se cu degetul unii pe alții

Dar de data asta nu ne mai duceți cu preșul, ticăloșilor. Ne-a ajuns!

Începem cu politicienii.

Cu președintele Klaus Iohannis, încă decent, dar cel care a dat tonul reacțiilor politice. Reglăm lucrurile în CSAT și căutăm autori morali. S-a ferit de tenta de campanie electorală, dar nu i-a ieșit până la capăt. Noi, cetățenii, care v-am votat și care nu v-am votat, avem nevoie de găsirea vinovaților efectiv, nu de licențe politicianiste, generaliste, care culpabilizează clasa politică. Vom urmări, marți, ședința CSAT și sperăm să nu mai avem încă o comisie de anchetă, inutilă.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întrecut în declarații, mesaje de la Palatul Victoria, postări ridicole pe Facebook. A început cu un lanț de demiteri, apoi ne-a spus sau mai bine zis i-a spus lui Iohannis pe cine să demită. Și-a trimis aghiotantele în platourile de televiziune, o tânără ridicolă care habar nu avea despre ce e vorba, dar spunea mereu că nu vrea să politizeze tragedia din Caracal, cu toate că președintele Iohannis e de vină etc.

Premierul a început să debiteze despre referendumuri, pedepse, castrare chimică – adică să plătim tot noi o procedură medicală aplicată violatorilor, ca să nu mai poate face copii, în loc să le asigurăm un loc pe viață în pușcăriile noastre infecte. A uitat pesemne că tot ea a semnat modificările la codurile penale, pe care ar trebui să se pronunțe luni CCR, și care  favorizează asasinii, pedofilii, violatorii, inclusiv pe criminalul în serie Gheorghe Dincă.

Apoi a constituit o echipă interministerială, despre care nu prea știa doamna Dăncilă ce are de făcut, dar de la care cerea raport și soluții urgente. Noroc că aici a numit un coordonator care, întâmplător, este competent, doctorul Raed Arafat.

Nu mai vorbesc de intervențiile jalnice în spațiul public ale lui Dan Barna, Ludovic Orban, Dacian Cioloș – acesta din urmă ar fi fost ultimul care ar fi trebuit să vorbească, a fost la guvernare, avea instrumentele necesare de a schimba lucrurile, măcar să încerce să le îndrepte.

Acum să vorbim despre instituții. Am auzit vehiculându-se ideea că șeful Poliției Române a fost destituit degeaba. Așa este, dacă era bărbat și o personalitate pe măsura funcției, nu o marionetă politică la îndemâna lui Carmen Dan, și-ar fi dat singur demisia, nu ar „fi luat act de demitere”.

În legătură cu polițiștii din Caracal si din zonele rurale, nu am cuvinte să le descriu aroganța și incompetența. M-a oripilat modul în care s-au purtat cu familia Luizei, tânăra dispărută încă din aprilie, apoi cu tatăl Alexandrei.

E de neînțeles cum acești oameni își transpun lipsa de educație în activitatea lor zilnică. Chiar dacă ar fi fost vorba de niste prostituate, o dată reclamată o dispariție, o tratezi cu profesionalism, nu cu observații personale de doi bani.

Despre episodul alertei la 112 s-a vorbit mult, nu o mai fac si eu acum.

Totuși, nu pot trece ușor peste îndârjirea procurorului de caz, penibilul de la Judecătoria Caracal, care a ținut cu dinții de dosar, a refuzat pur și simplu să-l cedeze unei structuri competente.

O surpriză plăcută în toată balta aceasta de noroi a fost procurorul Giorgiana Hossu de la DIICOT. După ce au preluat ei cazul, prin mijloace corecte, moderne, de instrumentare, inclusiv de audiere, l-au determinat pe ucigaș să mărturisească.

Ne-a ajuns, ticăloșilor! Nu mai vrem să hrănim adunătura de hoți, îmbuibați, diletanți proști. Din cauza lor, le avem pe conștiință pe Luiza și Alexandra, care au țipat zadarnic după ajutor. Nu le-a auzit nimeni. Noi, adulții, am contribuit toți la aceste crime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri