Caută
Close this search box.

Nea Demokratia a câştigat alegerile din Grecia. Mitsotakis va fi noul premier

nea demokratia

Partidul Conservator grec Noua Democraţie (ND), condus de Kyriakos Mitsotakis, a câştigat alegerile legislative anticipate desfăşurate duminică în Grecia, devansând formaţiunea de stânga Syriza a actualului premier Alexis Tsipras, arată un sondaj publicat la ieşirea de la urme, transmite AFP.

Conform acestui sondaj, Noua Democraţie a obţinut circa 40% din voturi, iar Syriza circa 28,5%. Pe locul trei vine formaţiunea de centru-stânga Mişcarea Schimbării (KINAL), cu 6-8%, urmată de comuniştii din partidul KKE, cu 5-7%. Mai multe alte partide mai mici se află sub pragul de 3%, inclusiv formaţiunea de extremă-dreapta Zorii Aurii.

Premierul grec de stânga Alexis Tsipras i-a telefonat duminică opozantului său de dreapta Kyriakos Mitsotakis pentru a-l felicita în urma victoriei acestuia din urmă la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Cei doi au convenit în această convorbire ca transferul de putere să se facă luni, imediat după ce Mitsotakis va depune jurământul în faţa preşedintelui Prokopis Pavlopoulos în cadrul unei ceremonii programate pentru oral locală 10:00 (13:00 GMT).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri