Caută
Close this search box.

Netanyahu ameninţă Hezbollahul cu o lovitură devastatoare dacă va fi atacat Israelul

netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminică Hezbollah, aliată a Iranului, că Israelul îi va aplica o lovitură devastatoare în cazul unui atac din partea mişcării şiite libaneze, informează AFP.

„Pe parcursul weekend-ului, am auzit că Nasrallah (Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah – n.r.) se lăuda cu planurile sale de atac”, a declarat Netanyahu în timpul unui consiliu de miniştri. „Să o spunem clar: Dacă Hezbollah îndrăzneşte să comită greşeala de a ataca Israelul, îi vom aplica o lovitură militară devastatoare”, a ameninţat el.

Hassan Nasrallah a declarat vineri că Israelul, care se învecinează cu Libanul, nu va fi cruţat în caz de conflict între SUA, aliate ale Israelului, şi Iran. Într-un interviu acordat televiziunii Al-Manar, care aparţine Hezbollah, Nasrallah a avertizat că principalele instalaţii israeliene de-a lungul coastei mediteraneene, îndeosebi cele din Tel Aviv, se află în bătaia rachetelor mişcării şiite. „Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul cu forţă şi ferocitate”, adăugase el.

Considerată de Israel şi de SUA o organizaţie teroristă, Hezbollah este un actor politic major în Liban, unde deţine trei posturi în cadrul guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri