Caută
Close this search box.

O rulotă plină cu armament a fost adusă din SUA, la Vaslui

Un bărbat de 52 de ani cu cetăţenie româno-americană a fost condamnat de Judecătoria Vaslui pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Florinel Olaru, alias Noble Nathaniel Florin, după cum este cunoscut de autorităţile americane, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, şi obligat la plata unei amenzi penale de 3.700 de lei (transformată în 370 de zile de închisoare în caz de neachitare).

Sentinţa nu este definitivă, dosarul aflându-se, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Iaşi, unde se judecă apelul formulat de cetăţeanul româno-american. În spatele condamnării pronunţate de instanţa din Vaslui se ascunde un caz de-a dreptul ireal, care arată cât de vulnerabile sunt autorităţile atunci când vine vorba de transportul ilegal de arme la nivel internaţional.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor din Vaslui, în toamna anului trecut, absolut întâmplător, la câteva luni după ce bărbatul s-a restabilit în România. Din cercetările efectuate de poliţiştii din Vaslui, a rezultat că în perioada 1988-2018, Florinel Olaru (născut în Bârlad, judeţul Vaslui) a domiciliat în Statele Unite ale Americii, având cetăţenie română/americană, iar în data în aprilie 2018, acesta a hotărât să revină în România.

A ajuns în ţara natală cu avionul pe 30 aprilie 2018, iar în data de 8 mai 2018 a obţinut de la autorităţile române paşaportul temporar, cu valabilitate până în data de 8 mai 2019, stabilindu-şi reşedinţa în municipiul Arad, la locuinţa mamei sale.

Decizia de a reveni în România a luat-o la scurt timp după ce pe numele său, autorităţile americane au declanşat o anchetă.

Potrivit portalului Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florinel Olaru, a fost acuzat la începutul anului 2018 că ar fi făcut declaraţii false în momentul într-un dosar de faliment şi nu a respectat o ordonanţă emisă de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia, Carolina de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri