Prostituţia este ”o boală a umanităţii”, a afirmat Papa Francisc, într-o prefaţă a unei cărţi, evocând totodată ”un viciu dezgustător” care le împinge pe femei spre sclavie.

„Orice formă de prostituţie este o reducere la sclavie, un act criminal, un viciu dezgustător care face confuzie între a face dragoste şi o eliberare a propriilor instincte, torturând o femeie fără apărare”, potrivit unui text al suveranului pontif, publicat în cotidianul La Repubblica.

„O persoană nu poate fi niciodată scoasă la vânzare”, a pledat papa Francisc, în această prefaţă a unei cărţi scrise de Aldo Buonaiuto, călugăr în cadrul Comunităţii Papa Ioan al XXIII-lea, o asociaţie catolică de caritate care sprijină persoanele sărace, prostituatele şi adolescenţii cu diverse probleme.

„Este o boală a umanităţii, un mod eronat de a gândi societatea. Eliberarea acestor sclave sărmane este un gest de milă şi o datorie pentru toţi oamenii de bună-credinţă. Strigătul lor de durere nu îi poate lăsa indiferenţi nici pe indivizi, nici instituţiile”, a subliniat papa Francisc.

„Nimeni nu trebuie să îşi întoarcă privirea sau să se spele pe mâini de sângele nevinovat vărsat pe străzile din lumea întreagă”, a adăugat suveranul pontif.

Papa Francisc a dezvăluit şi faptul că a vizitat un centru administrat de Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, pentru a se întâlni cu aceste „femei crucificate”. Liderul de la Vatican le-a cerut iertare „pentru torturile pe care au fost nevoite să le suporte din partea clienţilor, dintre care mulţi se consideră creştini”.

98 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =