Caută
Close this search box.

PPE îşi reiterează sprijinul pentru Codruţa Kovesi, la Parchetul European

codruţa kovesi

Grupul eurodeputaților PPE a anunțat într-un comunicat că își reafirmă sprijinul pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European:

”Având în vedere cele mai recente evoluții cu privire la primul procuror general european, Grupul PPE își reiterează sprijinul față de Laura Codruța Kovesi”, se arată în comunicat.

Monika Hohlmeier, deputat european, președintă a Comitetului pentru control bugetar al Parlamentului European, a declarat:

„Lupta împotriva corupției și a spălării banilor nu este o sarcină ușoară. Avem nevoie de oameni puternici pentru a fi cu adevărat independenți, puternici și rezilienți. Kovesi are toate aceste caracteristici pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt folosiți în interesul tuturor europenilor”, a declarat eurodeputata PPE.

Roberta Metsola, purtătoarea de cuvânt a Grupului PPE în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, a declarat:

„Având în vedere rapoartele recente privind nominalizarea lui Kovesi pentru acest rol, Grupul PPE se află ferm în spatele ei. Vom continua să ne asigurăm că procesul de selecție al Procurorului General European este cât se poate de transparent și așteptăm cu nerăbdare să continuăm negocierile cu Consiliul în această privință”, se mai arată în comunicatul transmis de PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri