Caută
Close this search box.

Prezidențiabilul PSD: Gabriela Firea sau Viorica Dăncilă?

Partidul Social Deomcrat își va anunța candidatul la alegerile prezidențiale. Deși actualul lider al partidului, Viorica Dăncilă, se visează la Cotroceni, din sondajele comandate de partid reiese că Gabriela Firea ar putea fi un candidat cu șanse reale de a intra în turul doi.

Foto: Bursa.ro

Finala pentru prezidențiale în PSD nu se va da între Orlando Teodorovici, care părea să fie preferatul Vioricăi Dăncilă, și Liviu Pleșoianu, și nici între un pesedist și Călin Popescu Tăriceanu.

PSD va alege pentru prezidențiale sau direct la prezidențiale între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea, spune pe surse Digi24.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că sondajul intern în care au fost măsurați Orlando Teodorovici, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu pentru candidatura la prezidențiale și în care aceștia au ieșit cu scoruri ridicole în jur de 5% la intenția de vot a fost gândit de fapt pentru a-i scoate din cursa pentru candidatură, astfel încât în competiție să rămână doar Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD a ținut să îi reteze și lui Călin Popescu Tăriceanu speranțele că ar putea să fie candidatul comun al alianței PSD-ALDE, explicând că, după discuţiile pe care le-a avut în mai multe filiale, marea majoritate îşi doresc un candidat din interiorul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an.

„Este foarte important ca organizaţiile să susţină candidatul, pentru că trebuie să avem judeţe care se implică. E important să aibă susţinerea organizaţiilor pentru că pot să solicit filialelor judeţene un anumit procent pentru PSD. În localităţile în care am participat, marea majoritatea şi-au dorit un candidat din interiorul partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

De celalaltă pare, baronii locacali o susțin pe Gabriela Firea.

În acest context, Gabriela Firea, singurul lider al PSD cotat cu procente bune în sondajele de opinie de până acum, a început să fie cerută de liderii de organixații județene pentru a reprezenta partidul în cursa pentru Cotroceni.

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat vineri, pentru Mediafax, legat de anunţul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la preşedinţie o va face, că niciunul dintre cei anunţaţi nu e bun.

„Singura cu şanse e primarul Capitalei, doamna Firea”, a declarat Stănescu „Nu are calităţi (Viorica Dăncilă, de preşedinte – n.r.). Nu, nu cred în această variantă. Niciunul dintre cei anunţaţi nu cred că e bun. Singura care ar avea şanse e doamna primar de la Bucureşti, doamna Firea”, a declarat, vineri, Paul Stănescu.

Liderul PSD Slatina, Emil Moţ, a scris, încă de miercuri, pe pagina sa de Facebook, că nu mai e timp pentru „experimente şi încercări”, ci trebuie maximizată „cea mai bună variantă”, Gabriela Firea.

„Eu cred că în acest moment nu facem altceva decât să pierdem timpul cu tot felul de experimente şi încercări, în loc să încercăm să maximizăm cea mai bună variantă pe care o avem şi s-o convingem pe dna Firea să candideze! Ar fi un semnal extraordinar pentru tot partidul şi ar crea acea emulaţie de care avem nevoie pentru a da, după atâţia ani, preşedintele ţării”, a mai scris Moţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri