Caută
Close this search box.

Procedurile de desfiinţare a Secţiei Speciale sunt continuate de Ana Birchall

ana birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a solicitat asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să transmită punctul lor de vedere în legătură cu recomandările din rapoartele GRECO. Una dintre cel emai importante recomandări este desfiinţarea Secţiei Speciale.

„Ieri am solicitat Secţiei pentru judecători (din CSM – n.r.), voi solicita şi astăzi (Secţiei pentru procurori a CSM – n.r.) şi am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale şi celor care au un cuvânt de spus în bună desfăşurare a justiţiei să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO”, a anunţat Birchall.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a spus, referindu-se la subiectele semnalate în raportul GRECO, că „aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi” şi a afirmat că „justiţia trebuie înfăptuită de cei din sistemul judiciar, şi nu de preşedintele României, premierul sau alte forţe politice”.

„Am văzut că este o dezbatere foarte mare între judecători şi procurori, între magistraţi. Eu cred că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi şi ar trebui luat exemplul Olandei, care a trimis o scrisoare la GRECO şi a spus că, atunci când va exista un consens între magistraţi, va veni cu precizările legate de GRECO”, a declarat Viorica Dăncilă.

România a făcut foarte puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor şi pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversată reformă a sistemului judiciar, atrăgea atenţia organismul anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO, în două rapoarte făcute publice pe 9 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri