Caută
Close this search box.

Procurorul general al Moldovei a demisionat

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, spunând că instituţia pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent, relatează site-ul Unimedia.

Eduard Harunjen a trimis un mesaj prin care şi-a anunţat demisia din funcţie. Fostul Procuror spune că instituţia pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent şi speră că gestul său „să oprească atacurile furibunde asupra instituţiei, procurorii să fie lăsaţi să lucreze, să poată finaliza dosarele la care lucrează, inclusiv cele de răsunet, care îi vizează pe unii din zona politicului”.

Harunjen critică dur hotărârea Parlamentului şi spune că pleacă „întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marţi a Parlamentului, una evident ilegală şi anticonstituţională, dar şi pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale şi munca întregului corp de procurori, îmi anunţ demisia în temeiul literei a) alineatul 1) articolul 58 al legii Nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură”.

”Ultimele zile au fost cele mai zbuciumate din istoria Procuraturii Republicii Moldova. După o perioadă de 3 ani de muncă titanică de reformare, împreună cu partenerii noştri occidentali, datorită căreia am obţinut o instituţie a procuraturii cu adevărat funcţională, care, în pofida contestaţiilor de ultima oră, lucrează în interesul cetăţeanului Republicii Moldova şi nu a politicienilor, cu regret asistăm la o perioadă în care anumiţi politicieni încearcă să-şi subordoneze politic procuratura”, a declarat Eduard Harunjen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri