Caută
Close this search box.

PSD şi ALDE au renunţat la proiectul „Recunoştinţa între generaţii”, prin care copiii erau obligaţi să plătească pensii pentru părinţi

alocaţii

Biroul permanent al Senatului a decis retragerea din procedura parlamentară a proiectului prin care părinții, bunicii sau străbunicii ar trebui să fie susținuți financiar de copii, la solicitarea inițiatorilor, a declarat senatorul PSD Nicolae Moga, citat de Mediafax.

Copiii apţi de muncă, obligaţi să dea pensie părinţilor, bunicilor şi străbunicilor

Vicepreședintele Senatului a adăugat că cererea pentru retragerea propunerii legislative a fost formulată de deputatul PSD, Dumitru Gherman și de inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul de lege privind „Recunoştinţa între generaţii” fusese depus la Senat de 74 de parlamentari PSD şi ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Propunerea prevedea că părinţii, bunicii sau străbunicii trebuie să fie susţinuţi financiar de copii, dacă au nevoie, iar în caz de refuz, aceștia riscau amendă sau între șase luni și trei ani de închisoare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vinerea trecută, la Galaţi, că nici Guvernul României şi nici PSD nu susţin proiectul de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri