Caută
Close this search box.

Raport „Wall Street Journal”: Huawei planifică reduceri majore de locuri de muncă în SUA

huawei

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei, care face obiectul unor sancțiuni din partea SUA față de preocupările legate de legăturile sale cu guvernul de la Beijing, intenționează să facă reduceri majore de locuri de muncă în operațiunile sale din SUA, a informat duminică „The Wall Street Journal”, potrivit AFP.

Concedierile sunt așteptate la branșa de cercetare și dezvoltare al Huawei din Statele Unite, Futurewei Technologies, informează ziarul, citând oameni anonimi familiarizați cu situația. Unitatea are în prezent 850 de angajați în mai multe laboratoare din Statele Unite, însă sute dintre ei ar putea fi concediați, se spune în raport. Unii dintre angajații chinezi ai companiei au avut posibilitatea de a-și păstra locul de muncă și de a se întoarce acasă la lucru.

Administrația președintelui american Donald Trump a pus Huawei pe așa numita listă de entitate, ceea ce a însemnat că companiile americane au nevoie de o licență pentru furnizarea de tehnologii americane firmei chineze. Huawei – lider în tehnologia wireless de 5G – a rămas blocat în dezvoltarea rețelelor de 5G în Statele Unite, iar administrația Trump încearcă să-i convingă pe aliații săi să facă același lucru. Săptămâna trecută, Monaco a devenit prima țară europeană care a lansat o rețea de 5G bazată pe tehnologia Huawei.

Washingtonul acuză Huawei că lucrează direct cu guvernul chinez, o afirmație pe care compania o contestă. După ce Trump s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping în paralel cu summit-ul G20 de la Osaka, luna trecută, Huawei a câștigat un pic de grațiere când Trump a spus că va ușura măsurile punitive, atâta timp cât echipamentul vândut companiei chineze nu constituie vreun risc pentru securitatea națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri