Caută
Close this search box.

Răzvan Burleanu a decis. Cluburile de fotbal din Liga I vor fi obligate să înfiinţeze echipe feminine

răzvan burleanu

Răzvan Burleanu dă o lovitură de ciocan cluburilor din Liga I. Acestea vor fi obligate, din sezonul competiţional 2021-2022, să înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

O a doua decizie a FRF este că aceleaşi cluburi vor primi bareme pentru centrele de copii şi juniori proprii. Fără cele două condiţii, nu se dă licenţa pentru prima competiţie fotbalistică a ţării.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat astăzi implementarea unei reguli care va revoluționa fotbalul românesc: cluburile din Liga 1 vor fi obligate să aibă echipe feminine începând cu sezonul 2021-2022.

În cadrul Comitetului Executiv de azi, hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi. FCSB a fost singurul club care s-a opus, Valeriu Argăseală votând împotriva implementării acestei reguli.

„Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin în anul 1 (2021-2022), nu vei primi licenţa. În anul 2 trebuie să ai 2 echipe şi în anul 3 – 3 echipe. Altfel nu vei primi licenţa de Liga 1. Italia, acum 3 ani, a implementat decizii asemănătoare cu cele luate de noi azi.

În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, juca cu un singur spectator în tribună la fotbalul feminin. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele”, a punctat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Tot din sezonul 2021-2022, aceleaşi grupări nu pot participa în cadrul Ligii 1 (nu primesc Licența) dacă nu obțin cel puțin 60 de puncte (din maximum 100) la clasificarea propriei Academii de copii și juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri