Caută
Close this search box.

Scandal diplomatic? MAE din Ungaria cere ca judecătorii români să nu mai dea sentinţe împotriva primarilor maghiari

Szijjarto Peter

După întrevederea care a avut loc în Slovacia, Ministerul de Externe al Ungariei a transmis un comunicat de presă în care menţionează că Szijjártó i-a solicitat lui Teodor Meleşcanu ca instanţele din România să înceteze practica de a amenda aleşii maghiari, din cauza folosirii limbii materne şi a simbolurilor maghiare.

„România a făcut o declaraţie care îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale”, a declarat ministrul ungar de Externe şi al comerţului exterior, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI, ca reacţie la comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Ministerul Afacerilor Externe anunţa, printr-un comunicat de presă, că în discuţia de marţi dintre ministrul Teodor Meleşcanu şi omologul său maghiar, Péter Szijjártó, cel din urmă a cerut părţii române ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar, potrivit digi24, că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României.

Un răspuns

  1. Unii maghiari au tupeul să adreseze acuzatii nefondate la adresa României si datorită greselilor unor fosti europarlamentari români care si – au dat acordul privitor la autonomia Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri