După întrevederea care a avut loc în Slovacia, Ministerul de Externe al Ungariei a transmis un comunicat de presă în care menţionează că Szijjártó i-a solicitat lui Teodor Meleşcanu ca instanţele din România să înceteze practica de a amenda aleşii maghiari, din cauza folosirii limbii materne şi a simbolurilor maghiare.

„România a făcut o declaraţie care îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale”, a declarat ministrul ungar de Externe şi al comerţului exterior, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI, ca reacţie la comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Ministerul Afacerilor Externe anunţa, printr-un comunicat de presă, că în discuţia de marţi dintre ministrul Teodor Meleşcanu şi omologul său maghiar, Péter Szijjártó, cel din urmă a cerut părţii române ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar, potrivit digi24, că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României.

184 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Unii maghiari au tupeul să adreseze acuzatii nefondate la adresa României si datorită greselilor unor fosti europarlamentari români care si – au dat acordul privitor la autonomia Transilvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =