Caută
Close this search box.

Scandal în guvernul britanic. Un ministru important vrea să demisioneze

marea britanie

Ministrul britanic al finanţelor, Philip Hammond, care se opune unui Brexit fără acord, şi-a anunţat duminică intenţia de a demisiona, relatează AFP, dpa şi Reuters. Motivul deciziei.

„Presupunând că următorul prim-ministru va fi Boris Johnson, înţeleg că membrilor guvernului său li se va pune între altele condiţia să accepte o ieşire (a Marii Britanii din Uniunea Europeană) fără acord la 31 octombrie. Este ceva la care nu aş putea adera niciodată”, a declarat Hammond pe BBC.

Fostul ministru de externe Boris Johnson, care are cele mai mari şanse de a deveni săptămâna viitoare succesorul actualului premier, Theresa May, a declarat că Regatul Unit trebuie să se retragă din UE pe 31 octombrie, chiar în lipsa unui acord. El a refuzat să excludă suspendarea Parlamentului sau întreruperea sesiunii parlamentare pentru a-i împiedica pe deputaţi să adopte legi în vederea blocării unei versiuni de Brexit fără acord.

Johnson, victorie clară în cursa pentru preşedinţia Partidului Conservator

Johnson pare să se îndrepte către o victorie clară în cursa pentru preşedinţia Partidului Conservator şi automat pentru succesiunea Theresei May în fruntea guvernului. Rezultatele votului prin corespondenţă al celor aproximativ 160.000 de membri ai partidului, vot ce se încheie luni, 22 iulie, urmează să fie anunţate marţi, următorul şef al executivului putându-şi prelua atribuţiile chiar miercuri.

Hammond a subliniat pe BBC că va demisiona înainte să i se ceară să-şi facă bagajele. „E foarte important ca premierul să poată avea un ministru de finanţe cu o linie politică foarte apropiată de a sa şi de aceea intenţionez să-mi prezint demisia Theresei May înainte (ca aceasta) să se ducă la palatul Buckingham să-şi prezinte propria demisie (reginei Elisabeta a 2-a), miercurea viitoare”, a explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri