Caută
Close this search box.

Scandal uriaş după alarma falsă cu ciclonul de pe litoral! Se cere demisia directorului ANM

litoral

Informaţiile furnizate de directorul ANM – privind ciclonul din Grecia care trebuia să ajungă, în weekend, pe litoralul românesc – au iscat un scandal teribil, cei implicaţi cerând demisia Elenei Mateescu.

Vești teribile de la meteorologi! Ciclonul din Grecia ajunge în România

Sfârșitul de săptămână s-a dovedit a fi unul dezastruos pentru hotelierii de pe litoralul românesc. Turismul de weekend a înregistrat un minim istoric, iar cei care aveau deja programat concediul au făcut eforturi disperate să își amâne sejurul. Asta în condițiile în care, până la urmă, totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

ANAT: Avertizările meteo greșite avantajează litoralul bulgăresc

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Cristian Bărhălescu, a găsit și o posibilă explicație pentru anunțul șefei ANM.

„Litoralul românesc este învățat cu astfel de alarme false, s-au dat și în anii trecuți. De fiecare dată când se voia promovarea litoralului bulgăresc, grecesc sau turcesc, se anunța că în week-end va fi ploaie furtună și vreme nefavorabilă pe litoral. Aici a fost soare, a fost frumos.

Din păcate, este perfect adevărat. Sunt mulți care și-au anulat vacanțele din cauza anunțului ANM. Această propagandă negativă de care are parte litoralul de o bucată de vreme încoace este iresponsabilă.

Dacă am fi fost în Stalele Unite sau în Thailanda așa ceva nu s-ar fi întâmplat, legea statului spune clar că nu ai voie să dai vești care să afecteze o industrie.

(…) Dacă e să calculăm faptul că doar aproximativ 60-70% din cei care ar fi dorit să vină pe litoral au ajuns aici, este clar că pagubele sunt destul de mari” a declarat Cristian Bărhălescu pentru B1.ro.

„Directorul ANM să plece!”

Fostul Ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, este și mai categoric în legătură cu acest subiect. El solicită chiar demisia șefei ANM, pe care o acuză de situația creată.

„Doamna Mateescu, directoarea ANM-ului, trebuie să-și asume responsabilitatea vorbelor pe care le-a aruncat în spatiul public pe tot parcursul zilei de joi, pentru că nu a fost o simplă declarație.

Bineînțeles, tot dânsa spunea cu ceva timp în urmă că o prognoză pe care poate să o realizeze ANM-ul se face cât de cât exactă sau, mai exact, se face pe o perioadă maximă de 48 de ore. De joi până sâmbătă sunt exact 48 de ore.

Deci nu poți să vii să spui, ca director de instituție ce se ocupă cu vremea în România, să vii să spui că: „s-ar putea”. Spune, este sau nu este.

Foarte mulți cetățeni români și-au anulat sejururile, au anulat vacanța de week-end, nu numai la hoteluri, sistem online sau telefonic, ci și la agențiile de turism. O să observați că toate aceste declarații au dus la o scădere drastică, mai mult de jumătate probabil au dorit să-și anuleze respectivele sejururi.

FOTO: Turist INFO

Eu am cerut public să ne spună și nouă, să vină cu argumente. Dacă nu are argumente, atunci doamna Mateescu să plece și să vină altcineva, poate vine cineva mai competent” a declarat pentru B1.ro Mircea Titus Dobre.

Hotelierii și agențiile de turism sunt de asemenea revoltați de situația creată.

„Vremea a fost ok și intr-adevăr oamenii au venit mai puțin spre deloc și cațiva și-au și anulat sau reprogramat concediul. Nu a plouat precum s-a preconizat, nu a fost furtună. Majoritatea timpului a fost soare. Într-adevăr a fost vorba de publicitate negativă și oamenii au crezut”, a declarat un reprezentant hotelier pentru B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri