Caută
Close this search box.

Scandalul #MeToo a făcut prima victimă? Procurorii din Massachusetts renunță la cazul de asalt sexual împotriva lui Kevin Spacey

kevin spacey

Procurorii din statul american Massachusetts au renunțat la o cauză penală împotriva lui Kevin Spacey, potrivit BBC.

Spacey, în vârstă de 59 de ani, a fost acuzat că a pipăit un bărbat de 18 ani într-un bar în 2016. Dar acuzațiile de agresiune și de vătămare au fost retrase miercuri după ce acuzatorul a refuzat să depună mărturie în privința unui telefon dispărut, despre care apărarea a spus că ar putea dovedi nevinovăția actorului.

Spacey s-a confruntat cu mai multe acuzații de abuz sexual, dar acesta a fost singurul care a condus la un proces penal. Revendicările datează de acum trei ani, când acuzatorul spune că Spacey i-a cumpărat băuturi alcoolice și l-a pipăit la un bar de pe insula Nantucket, Massachusetts. Acuzatorul a fost obligat să se ducă în boxa martorilor în această lună, după ce a spus că a pierdut telefonul pe care îl folosea în noaptea presupusului atac. Avocații lui Spacey l-au acuzat pe bărbat că a șters mesajele și au spus că telefonul ar putea fi folosit pentru a dovedi nevinovăția clientului. Cu toate acestea, el a invocat drepturile sale împotriva celui de-al cincea amendamente împotriva autoincriminării și a refuzat să depună mărturie.

Într-o declarație de miercuri, biroul procurorilor a declarat că „indisponibilitatea martorului reclamant” i-a determinat să renunțe la caz. Anunțul vine după ce acuzatorul la începutul acestei luni a anunțat că renunță la o acțiune civilă împotriva actorului.

Avocatul acuzatului, Mitchell Garabedian, a afirmat într-o declarație de miercuri că clientul său „a arătat o enormă cantitate de curaj în circumstanțe dificile”. Afirmațiile au avut loc după ce un alt actor de 26 de ani l-a acuzat pe Spacey că l-a agresat când avea doar 14 ani. Spacey și-a cerut scuze pentru orice comportament inadecvat, despre care a spus că nu și-a putut aminti.

Pe fondul mai multor alte acuzații de comportament neadecvat, actorul câștigător al premiului Oscar a fost mai târziu dat afară din seria Netflix „House of Cards” și au fost editate toate scenele lui din filmul „All the Money in the Wolrd”. Cazul Nantucket este unul dintre puținele cazuri penale care au urmat scandalului #MeToo de la Hollywood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri