Caută
Close this search box.

Sesiune extraordinară a Parlamentului. PSD vrea să schimbe Constituţia, dar în propriul său fel

parlament

PSD insistă. Vrea sa schimbe Constituția, dar în proprii termeni. Ar vrea ca referendumul pentru modificarea Legii fundamentale să nu se suprapună cu alegerile prezidențiale, așa că se grăbesc cu sesiunea extraordinară în Parlament.

La finalul lui august vor să îi cheme pe aleși la muncă, pentru revizuirea Constituţiei. PSD și PNL au depus proiecte de modificare a Legii Fundamnetale, iar după ce va fi votată o formă a proiectului, cetăţenii vor fi chemaţi din nou la referendum.

Parlamentarii se vor întoarce mai devreme din vacanţă. Potrivit unor surse din conducerea PSD, la finalul lunii august va fi convocată sesiunea extraordionară pentru proiectul de modificare a Constituţiei. Pentru că vorbim de schimbarea Legii Fundamentale, este nevoie ca proiectul să fie votat de cel puţin două treimi din totalul parlamentarilor.

Ca atare, şi Puterea, şi Opoziţia trebuie să îşi mobilizeze aleşii. Sunt două proiecte de revizuire a Constituţiei, unul depus de PSD-ALDE şi altul depus de PNL.

”Am discutat despre cele doua puncte de la referendum, vom vedea daca vom mai include un punct sau doua, dar acestea sunt importante, am vazut care e vointa cetatenilor”, spune Viorica Dăncilă.

Şi au inclus initiativa Fără Penali, dar adaptată. Aproape trase la indigo, proiectul de revizuire a Constituției depus de opoziție, cât și cel al PSD ALDE prevăd interdicția persoanelor condamnate la închisoare să mai candideze pentru funcții publice. USR și PNL includ şi funcția de europarlamentar printre acestea, în timp ce social democrații au omis-o în proiectul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri