Caută
Close this search box.

Sorina Pintea despre inițiativa de a trimite pacienți sub acoperire: Nu am simțit ostilitatea medicilor

sorina pintea
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susține că inițiativa ei de a trimite pacienți sub acoperire a fost acceptată de corpul medical, cu care ar fi discutat în prealabil.
Ministrul Sănătății afirmă că această campanie nu e o vânătoare de vrăjitoare pentru că, în opinia ei, salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent și nu mai este nevoie să fie completate de către pacienți.

Am spus-o foarte clar – nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate, în care statul român investeşte: anul trecut – majorarea salarială, anul acesta – dotarea cu echipamente medicale. Nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical (…) Eu sper să schimbăm mentalităţi. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel încât nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile”, a afirmat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a mai menţionat că a avut discuţii cu corpul medical înainte de a lua decizia de a trimite „pacienţi sub acoperire” în spitale şi că nu a simţit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat.

De altfel, nu am simţit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie, nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci, am avut aceste discuţii”, a precizat ministrul Sănătății.

Un răspuns

  1. Cum schimbi mentalitătile, Madam Ministru? Cu spioni ? Adică angajezi spioni români pe banii nostri, să ne spioneze pe noi românii? Aceasta mentalitate nu este de acum, ci dinainte de 1989…de fapt a securitătii, madam! Păi Dumneata nu schimbi nimic, ci REÂNVIEZI MENTALITĂTI, madam ! Lasă-ne in durerea noastră de români năpăstuiti de voi PSD de 30 de ani ! Plecati, nemernicilor pentru totdeauna de la putere in România, ca ne-am săturat de voi ! ! !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri