Caută
Close this search box.

Tăriceanu şantajează din nou PSD şi ameninţă cu ieşirea de la guvernare

Tăriceanu

Liderii ALDE au aflat cu stupefacție despre decizia luată luni de colegii de la PSD de a susține la prezidențiale un candidat propriu, eliminându-l astfel pe Călin Popescu Tăriceanu din cursa pentru Cotroceni.

Acesta se află în concediu și nu a participat la ședința conducerii ALDE în care s-a validat demiterea lui Teodor Meleșcanu de la MAE, însă colegii săi au urmărit la televizor conferința de presă a Vioricăi Dăncilă în care a anunțat decizia PSD de a avea candidat membru PSD la prezidențiale, și au primit vestea cu uimire și cu indignare, au relatat pentru Digi24.ro surse din conducerea partidului.

Prima reacție a acestora a fost să spună că ALDE nu va susține niciodată un candidat al PSD și că vor merge cu Tăriceanu la prezidențiale, însă și-au exprimat totodată și intenția de a părăsi guvernarea, având în vedere că la moțiunea de cenzură din iunie Guvernul Dăncilă a supraviețuit datorită voturilor celor de la ALDE.

O ieșire de la guvernare este luată în calcul pentru această toamnă, lucru care ar arunca în criză PSD și Guvernul Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că electoratul PSD-ALDE îl validează pe Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat al acestei coaliţii la alegerile prezidenţiale și amenință cu ieșirea de la guvernare în situația în care PSD nu îl va accepta pe Tăriceanu drept candidat unic.

„De altfel, pot să vă spun, fără să nominalizez vreun sondaj de opinie, că ele converg în a indica drept singur contracandidat cu şanse reale de câştig pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru actualul preşedinte Klaus Iohannis.

Aşadar, electoratul coaliţiei PSD-ALDE îl validează pe Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat al acestei coaliţii. Sper ca şi colegii noştri din PSD, în virtutea înţelegerilor pe care le-am avut, să ia act de această dorinţă a electoratului, nu numai ALDE, ci şi PSD. Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne.

Până la sfârşitul lunii vom avea o astfel de procedură, în care să validăm candidatura domului Călin Popescu-Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar, sigur, cu recomandarea explicită ca şi colegii noştri din PSD să ia act de acest lucru şi Călin Popescu-Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliţii”, a afirmat Vosganian, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri