Caută
Close this search box.

„Temându-se pentru viața ei”, prințesa Haya se ascunde în Londra

Prințesa Haya Bint al-Hussein, a șasea soție a șeicului Mohammed Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, a fugit din Emiratele Arabe Unite (EAU) cu cei doi copii ai săi și se ascunde în Londra fiindu-i „frică pentru viața ei”, potrivit Fox News.

Șeicul, în vârstă de 69 de ani, miliardar și proprietar al grajdurilor de curse de cai Godolphin din Dubai, s-a căsătorit cu Princess Haya în 2004, însă căsnicia a suferit după cum arată un poem usturător scris și postat pe Instagram pe 22 iunie. Făcând aluzie la infidelitate, poemul postat în limba arabă și intitulat „Ai trăit și ai murit”, cere prințesei să se întoarcă la „cu cine ai fost ocupată”. „Zilele tale de minciună s-au încheiat și nu contează ce eram noi și ce ești. Tu nu mai ai nici un loc cu mine. Du-te la cine ai fost ocupată. Nu îmi pasă dacă trăiești sau mori”, a scris șeicul Mohammed.

Prințesa Haya a fost văzută ultima oară în public la 20 mai, după care a părăsit EAU și a solicitat azil în Germania. Conform rapoartelor publicate de India Today, un diplomat german a ajutat-o ​​pe ea și pe copiii săi să fugă de soțul său, iar autoritățile germane au refuzat cererea șeicului Mohammed de a-și întoarce soția la Dubai, o mișcare despre care unii au speculat că ar putea duce la tensiuni diplomatice între cele două state, dar EAU a negat acest lucru. „Guvernul EAU nu intenționează să comenteze acuzațiile privind viața privată a indivizilor. În ceea ce privește dacă a ridicat o astfel de problemă cu omologii săi germani sau britanici, răspunsul este că nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei EAU pentru „The Guardian”.

Cu toate acestea, disputa internă dintre cuplurile regale poate avea implicații pe scară largă și asupra afacerilor internaționale din alte țări, deoarece prințesa Haya este sora vitregă a regelui Abdullah al Iordaniei, un stat care are 200.000 de cetățeni care lucrează în Emiratele Arabe Unite, care plătesc remitențe pentru a susține economia Iordaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri