Caută
Close this search box.

Teodor Meleşcanu refuză să plece de la Ministerul Afacerilor Externe

Meleşcanu

Liderii PSD vor decide peste doua saptamani, in sedinta CEX, care minsitri vor fi remaniati. Surse din PSD anunta ca este vorba despre 11 ministri, in fruntea carora se afla Carmen Dan de la Interne. Dancila ar vrea sa-l dea afara si pe Melescanu, insa acesta refuza sa se lase dus.

In interiorul partidului sunt vehiculate schimbari pentru opt portofolii care apartin social-democratilor si trei ministere ALDE. Este vorba de ministrii: Carmen Dan (Interne), Ecaterina Andronescu (Educatie), Bogdan Trif (Turism), Bogdan Matei (Tineret si Sport), Ioan Denes (Ape si Paduri), Razvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultura) si Daniel Suciu (Dezvoltare).

Numele lui Carmen Dan este dat ca sigur pe lista remanierii, fiind si ultimul ministru foarte apropiat de fostul presedinte PSD, Liviu Dragnea. Marian Oprisan doreste sa preia portofoliul de la Interne. Totusi, premierul Viorica Dancila este cea care va decide daca o va remania pe Carmen Dan.

Ecaterinei Andronescu i se reproseaza in interiorul partidului proasta gestionare a ministerului pe care il conduce, dar si declaratiile publice ale acesteia care ar fi afectat imaginea partidului.

„Bogdan Trif si Bogdan Matei sunt cei mai slabi ministri si nimeni nu a auzit de ei. In afara de gafa facuta de ministrul Tineretului la discutarea bugetului de stat cand nu stia numele propriului secretar de stat… nimeni nu a mai auzit de el”, au explicat sursele citate.

Totodata, numele lui Razvan Cuc, Daniel Suciu si Petre Daea – apropiati ai lui Liviu Dragnea se afla pe lista remaniabililor, iar decizia va fi luata in functie de evaluarea Vioricai Dancila.

De asemenea, presedintele PSD, Viorica Dancila a anuntat ca in aceasta perioada este evaluata activitatea fiecarui minister in parte, precizand ca membrii coalitiei guvernamentale vor decide daca se va face remaniere sau se va lua in calcul o restructurare.

In ceea ce priveste portofoliile care revin ALDE, in Coalitie se discuta despre schimbarea ministrului Energiei Anton Anton, ministrului de Externe, Teodor Melescanu, dar si despre cel care se ocupa de relatia cu Parlamentul, Victor Ilie.

Sursele PSD sustin ca social-democratii le-au propus partenerilor de Coalitie sa le cedeze Ministerul de Externe, dar situatia este complicata datorita refuzului lui Melescanu de a pleca din functie. „Tariceanu depinde de anumite relatii ale lui Melescanu si nu poate sa forteze demisia acestuia. Melescanu refuza sa plece de la minister si pana acum nu am reusit sa identificam ce functie isi doreste la schimb”, au explicat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri