Caută
Close this search box.

Tragedie la o nuntă în Afganistan. 5 morți și zeci de răniți în urma unui atentat

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite după ce un kamikaze şi-a activat centura cu explozibili vineri, în timpul unei nunţi în estul Afganistanului, au anunţat oficiali locali.

Talibanii, care au afirmat că vor să reducă numărul de victime civile, au negat orice implicare în acest atentat ce a avut loc în Nangarhar. Această provincie, situată lângă frontiera cu Pakistanul, găzduieşte şi alte grupări insurgente, în special gruparea Stat Islamic (SI), care se află în spatele mai multor atentate sângeroase comise în Nangarhar în ultimii ani.

“Dimineaţa aceasta, la orele locale 08:00 (03:30 GMT), un kamikaze s-a aruncat în aer în timpul unei ceremonii de căsătorie”, a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar. “Cinci persoane au fost ucise şi alte peste 40 au fost rănite”, a adăugat el.

Guvernatorul districtului Pachiragam, unde a avut loc atacul, a vorbit la rândul său despre “14 morţi şi 14 răniţi în timpul unei nunţi”, adăugând că acest bilanţ nu este definitiv.

Ajmal Omar, membru al consiliului provinciei Nangarhar, a declarat la rândul său că 5 persoane au murit şi 21 au fost rănite.

Două trupuri neînsufleţite şi 11 răniţi au fost transportaţi la spitalul regional din Nangarhar, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, Zahir Adil.

Atentatul a avut loc la câteva zile după discuţiile istorice între reprezentanţi ai guvernului afgan şi ai talibanilor la Doha, în cadrul negocierilor demarate în urmă cu aproape un an de SUA şi insurgenţi. La finalul acestei întâlniri inter-afgane, care a durat două zile, cele două părţi au publicat o rezoluţie comună în care au îndemnat la reducerea numărului de victime civile la “zero”.

Trimisul special al SUA pentru pace în Afganistan, Zalmay Khalilzad, şi reprezentanţi ai talibanilor s-au întâlnit de asemenea săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri