Caută
Close this search box.

Trotinetele electrice, omologate de RAR şi înmatriculate. Ce trebuie să ştie posesorii acestora

trotinetele electrice

Trotinetele electrice ar urma să fie omologate de RAR şi înmatriculate.  Potrivit proiectului depus la Senat de Cseke Attila, trotinetele electrice vor putea fi înmatriculate sau înregistrate în România numai după „omologarea și certificarea acestora” de către Registrul Auto Român.

Excepție ar urma să facă vehiculele înmatriculate în alt stat membru al Uniunii Europene. Propunerea urmărește introducerea unei noi categorii de vehicule, mai exact a vehiculelor lente, cu motor.

Propunerea legislativă, înregistrată la Senat în procedură de urgență, vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Articolul 1 alineatul (1) al Ordonanței în vigoare prevede că „vehiculele rutiere pot fi înmatriculate sau înregistrate în România numai după omologarea și certificarea autenticității acestora, după caz, de către Regia Autonomă «Registrul Auto Român», denumită în continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului”.

De asemenea, proiectul propune, potrivit Mediafax, introducerea unui nou punct în actul normativ care definește vehiculul rutier lent: „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, și care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Deputatul UDMR explică faptul că din categoria vehicule rutiere lente fac parte cele eco-friendly. Ele sunt ușor de utilizat și pot servi atât companiilor, cât și persoanelor fizice.

Pentru acest proiect, Camera Deputaților.este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri