Caută
Close this search box.

Un nou referendum pentru Brexit? Ce pun la cale laburiştii, principalul partid de opoziție de la Londra

brexit

Şeful laburiştilor, principalul partid britanic de opoziţie, l-a provocat marţi pe viitorul prim-ministru conservator să organizeze un nou referendum asupra Brexit, declarând că el însuşi va milita pentru rămânerea în Uniunea Europeană, relatează France Presse.

„Oricine ar deveni noul prim-ministru va trebui să aibă curajul să îşi confrunte acordul sau lipsa unui acord (de divorţ cu UE) cu un vot popular”, a declarat Jeremy Corbyn într-o scrisoare către membrii Partidului Laburist care a fost făcută publică.

„În aceste condiţii, vreau să clarific faptul că laburiştii vor face campanie pentru menţinerea (în UE) în confruntarea cu un ”No deal” sau un acord conservator ce nu protejează economia şi locurile de muncă”, a adăugat şeful Partidului Laburist, potrivit Agerpres.

Corbyn a subliniat că partidul său a încercat să propună un compromis bazat pe menţinerea ţării într-o uniune vamală strânsă – sinonim al politicii vamale şi comerciale comune – şi „o relaţie puternică pe piaţa unică”, dar prim-ministrul Theresa May a refuzat.

„Dna May a declarat în mod repetat că vrea să iasă din uniunea vamală şi piaţa unică europeană pentru a permite ţării sale să încheie liber acorduri comerciale cu terţe ţări şi să limiteze imigraţia europeană”. (…)

În scrisoarea sa marţi, Corbyn consideră că „nici un rezultat asupra Brexit-ului” nu va permite „salvgardarea locurilor de muncă, a drepturilor şi a nivelului de trai” al britanicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri