Caută
Close this search box.

Urși hrăniți cu mâncare de câini la Sfânta Ana. Reacția Ministerului Mediului

Imagini revoltătoare au fost surprinse vineri, la Sfânta Ana, în judeţul Harghita. Mai mulţi bărbaţi au fost filmaţi în timp ce hrăneau urşii cu mâncare de câini, la marginea drumului care duce către lac.

Ademeniţi astfel, trei urşi, dintre care două ursoaice cu pui, s-au năpustit asupra sacilor cu boabe şi chiar s-au încăierat la doi paşi de locul pe unde trecereau zeci de oameni.

Indivizii în culpă sunt angajaţii unei asociaţii de proprietari de păduri, aceeaşi care administrează zona şi care încasează bani de la turiştii care îşi parchează maşinile acolo.

Ora 9.30 dimineaţa când, la marginea pădurii de lângă Lacul Sfânta Ana, şi-au făcut apariţia trei bărbaţi. Cărau cu ei doi saci plini cu mâncare pentru câini. Obişnuiţi probabil să primească hrană, mai mulţi urşi îi aşteptau înfometaţi. Bărbaţii au încercat să îi ţină la distanță ca să poată plasa hrana lângă copaci.

Când şi-au dat seama că sunt filmaţi, indivizii au încercat să îi alunge pe reporteri.

În timp ce bărbatul – care pare să fie coordonatorul acţiunii de hrănire – refuză să recunoască faptul că el şi oamenii lui au adus mâncare urşilor, animalele au pornit festinul. Două ursoaice, fiecare cu câte doi pui, au mâncat zeci de minute.

Totul se întâmplă într-un loc împânzit de panouri şi afişe prin care oameni sunt sfătuiţi să nu hrănească sălbăticiunile.

Dar, la nici 100 de metri, au fost filmați oameni care aduc special mâncare de câini ca să hrănească urşii.

Reprezentanţii asociaţiei proprietarilor de pădure Lăzărești, care administrează zona, au refuzat să comenteze imaginile.

Activiştii de mediu susţin că secvenţe similare au loc în fiecare dimineaţă înainte să apară turiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri