Caută
Close this search box.

USR acuză PSD că fură iniţiativa „Fără penali” şi că introduce modificări constituţionale nocive

usr

USR acuză Partidul Social Democrat de ipocrizie și de furt, cu privire la depunerea unui proiect de lege de revizuire a Constituției în care a inclus și textul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”.

USR mai acuză partidul aflat la guvernare că strecoară în proiectul lor „modificări constituționale nocive”.

USR spune, într-un comunicat de presă, că a fost „singurul partid care a susținut de la început inițiativa Fără Penali, dar cele peste un milion de semnături care au ajuns în Parlament au obligat toate celelalte partide să se alinieze și să respecte vocea românilor”.

„Inclusiv PSD, care a depus astăzi un proiect de revizuire a Constituției în care a inclus și textul inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice”, se precizează în comunicat.

Potrivit USR, proiectul PSD „este doar o păcăleală pentru români și face parte din planul social democraților de a se reabilita în fața cetățenilor folosind vorbe goale și copiere de texte juridice după modelul copy-paste”.

„Mai grav este că că PSD se folosește de popularitatea inițiativei #FaraPenali pentru a strecura modificări constituționale nocive. Proiectul PSD de revizuire a Constituției este unul periculos pentru că include doar modificări superficiale în privința temelor majore care au fost vizate de referendumul pentru justiție. De exemplu, în privința interzicerii amnistiei și grațierii, PSD a adăugat un singur text la unul dintre articolele din Constituție care se referă la grațierea individuală, dar a evitat în mod deliberat să interzică amnistia și grațierea colectivă pentru corupți”, mai arată sursa citată.

„Este absolut necesar ca votul pentru Fără Penali în funcții publice să fie separat de proiectele de revizuire a Constituției pentru a nu parazita inițiativa și pentru a ne asigura că va ajunge text constituțional”, atrage atenția USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri