Reprezentanţii USR au acuzat că PSD-ALDE vrea să obţină controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV), care are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri.

„În urma celei de-a doua zi de audieri din Comisia de anchetă privind alegerile de pe 26 mai, Uniunea Salvaţi România reclamă că PSD-ALDE urmăreşte să obţină controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV) care are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri.

La audieril, ministrul de Interne Carmen Dan a susţinut că procedura de vot la alegerile din 26 mai a fost îngreunată de organizarea simultană a celor două procese electorale şi de funcţionarea deficitară a SIMPV concretizată în timpii ridicaţi necesari validării CI-urilor, slaba instruire a operatorilor de tablete din secţiile de votare şi multitudinea de semnale eronate privind posibile cazuri de vot multiplu”, a transmis USR.

Deputatul USR Daniel Popescu a afirmat că PSD-ALDE vrea, folosindu-se de comisia de anchetare a posibilelor fraude la alegerile europarlamentare, să controleze sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot la prezidenţiale.

„În spatele unei false dorinţe de aflare a adevărului despre alegerile din 26 mai, ancheta PSD-ALDE a virat astăzi în mod clar spre Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

A fost susţinută mutarea sistemului de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) chiar de către Carmen Dan, după audiere.

Ne paşte un mare pericol deoarece PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte numărare electronică, cu chei de verificare, e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colţ de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile”, a declarat deputatul USR Daniel Popescu, membru în Comisia de anchetă privind alegerile de pe 26 mai.

82 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =