Caută
Close this search box.

USR: PSD-ALDE vrea controlul asupra sistemului informatic de monitorizare a alegerilor

usr

Reprezentanţii USR au acuzat că PSD-ALDE vrea să obţină controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV), care are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri.

„În urma celei de-a doua zi de audieri din Comisia de anchetă privind alegerile de pe 26 mai, Uniunea Salvaţi România reclamă că PSD-ALDE urmăreşte să obţină controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV) care are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri.

La audieril, ministrul de Interne Carmen Dan a susţinut că procedura de vot la alegerile din 26 mai a fost îngreunată de organizarea simultană a celor două procese electorale şi de funcţionarea deficitară a SIMPV concretizată în timpii ridicaţi necesari validării CI-urilor, slaba instruire a operatorilor de tablete din secţiile de votare şi multitudinea de semnale eronate privind posibile cazuri de vot multiplu”, a transmis USR.

Deputatul USR Daniel Popescu a afirmat că PSD-ALDE vrea, folosindu-se de comisia de anchetare a posibilelor fraude la alegerile europarlamentare, să controleze sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot la prezidenţiale.

„În spatele unei false dorinţe de aflare a adevărului despre alegerile din 26 mai, ancheta PSD-ALDE a virat astăzi în mod clar spre Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

A fost susţinută mutarea sistemului de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) chiar de către Carmen Dan, după audiere.

Ne paşte un mare pericol deoarece PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte numărare electronică, cu chei de verificare, e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colţ de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile”, a declarat deputatul USR Daniel Popescu, membru în Comisia de anchetă privind alegerile de pe 26 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri