Caută
Close this search box.

Vasile Ciurchea, noul președinte CNAS. Sorina Pintea a făcut nominalizarea, după ce a primit numele de la Guvern

Vasile Ciurchea, un nume cunocut în administrația sănătății publice, a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unor surse politice, desemnarea lui Vasile Ciurchea a fost o decizie luată la nivel politic, iar ministrul Sorin Pintea a făcut propunerea pe baza deciziei luate anterior la Guvern.

Reamintim că Vasile Ciuchea a mai detinut această funcție, iar plecarea lui din fruntea CNAS a fost tot din cauza lipsei de eficiență a sistemului informatic.

Ministrul ar fi trimis premierului o lista de propuneri pe care nu se regăsea și Ciurchea. Numele ar fi venit din Guvern, iar la dosar a fost atașat tot istoricul problemelor acestuia, inclusiv ancheta DNA privind modul în care a fost desemnat câștigătorul licitației pentru sistemul de carduri de sănătate.

Vasile Ciurchea a mai fost președinte al CNAS în perioada iunie 2014-martie 2016, când și-a dat demisia în urma unui scandal de proporții.
În timpul mandatului său, în 2014 a început distribuirea către populație a cardului național de sănătate, a cărei utilizare a devenit obligatorie un an mai târziu. Încă de atunci medicii de familie au semnalat în mod repetat problemele de funcționare a sistemului informatic de utilizarea a cardului de sănătate. Potrivit unei monitorizări realizate de Societatea Națională de Medicina Familiei, sistemul nu a funcționat 22 de zile în perioada 1 mai 2015-23 februarie 2016.

Pe lângă probleme cardului de sănătate, medicii au mai fost nemulțumiți de contractul-cadrul propus de CNAS astfel că au declanșat o grevă japoneză în martie 2016, iar la o zi de la începerea ei Ciurchea a demisionat.

Un răspuns

  1. Si care e problema voastra cum si cind a facut Pintea nominalizarea ?
    Omul e ala de a pus capat furtului gigantic din banii de la sanatate.
    Celor care il contesta le doresc din tot sufletul sa-si trateze toate neamurile , inclusiv pe el, cu medicamente si materiale cumparate pe banii proprii, asa cum au facut milioane de romani prosti, in timp ce altii dadeau retete la un milion de bolnavi FICTIVI !!!
    Asa sa va ajute Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri