Caută
Close this search box.

Vasile Răducă a demisionat din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă

Vasile Raduca

Profesorul Vasile Răducă şi-a depus demisia, miercuri, din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, anunţă Universitatea din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, „urmează ca decanul facultăţii, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuţiile deţinute până astăzi de prof. Vasile Răducă”.

De altfel, rectorul UB solicitase anterior decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan.

Miercuri, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat oripilată de afirmaţiile prodecanului Facultăţii de Teologie referitoare la viol şi a afirmat că acesta „nu are ce căuta ca profesor într-o universitate”, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat, miercuri, că opiniile profesorului Vasile Răducă referitoare la viol nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

FOTO: Antena3

Preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că ”sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate”. ”Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”. De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, ”în Islam, femeia este considerată o lighioană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri