Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, despre 10 august: Forţarea intrării în clădirea Guvernului a semănat cu o lovitură de stat. Dar cei care au greșit să plătească

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă a fost invitata lui Cosmin Prelipceanu miercuri, la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Principalele declarații:

Candidatura sa la prezidenţiale

A venit la propunerea organizațiilor din teritoriu.

„Trebuie să fim foarte corecți, știu că vor lupta pentru scorul pe care și-l asumă”.

Trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale. Președintele Iohannis spunea „pas cu pas”, noi spunem „tur cu tur”. Trebuie să învățăm din greșelile pe care le-am făcut.

Sondaje

Cred că stau destul de bine, dar se pot schimba de la săptămână la săptămână, nu l-aș lua ca pe un indicator unic. Cred ca este timpul să câștigăm alegerile prezidențiale. Degeaba stai în spate cu sondaje, dacă organizațiile din teritoriu nu se mobilizează.

Discuții cu Ponta

Am discutat despre susținerea candidatului PSD, n-am luat o decizie cu privire la intrarea la guvernare. Categoric, cine vine alături de noi este important. Mi-aș dori să vină și partide neparlamentare, PNȚ, ecologiștii, sindicate.

Blocajul lui Liviu Dragnea la Palatul Victoria

Am vorbit despre un blocaj politic, nu al activității guvernamentale, am muncit foarte mult pentru a implementa programul de guvernare, am adoptat acte normative. Nu prea am vorbit cu organizațiile din teritoriu, în sensul acesta a fost declarația. Regretele sunt tardive, n-are rost să-mi exprim regretul pentru o acțiune sau alta.

FOTO: digi24.ro

Discurs antieuropean

Eu nu am avut niciodată în Parlamentul European un discurs anti-Europa. Nu înseamnă că dacă stai cu capul în jos ești respectat. Am fost premierul care a mers cel mai mult la Bruxelles, eu am lărgit relațiile cu Uniunea Europeană.

Declanșarea Art.7 nu este foarte ușoară și nu cred că e de actualitate pentru România.

Guvernul României nu a intervenit în actul de justiție.

Guvernul Cioloș a schimbat peste noapte peste 100 de acte normative, n-am văzut reacții virulente.

Parlamentarii PSD care au modificat legile justiției

Nu-i pot sancționa eu, pentru o perioadă în care nu eram eu în măsură să le spun ce să facă sau ce nu. Eu cred că ei se consultă cu cetățenii care i-au ales. Dacă nu, pot fi sancționați la următoarele alegeri.

Întotdeauna s-a făcut legătura cu Liviu Dragnea, așa a fost percepția, chiar dacă a fost o măsură corectă. Cred ca a fost o vulnerabilitate.

Am dus corupția în Parlamentul European ca și cum am fi cea mai coruptă țară. Nu este adevărat. Și în alte țări se întâmplă. Eu nu sunt coruptă, n-am avut nicio problemă cu justiția, de ce să fim asociați cu corupții?

Secția Specială

Nu cred că trebuie să intervină nici MJ, nici primul ministru, nici altcineva. Trebuie să facă obiectul consensului magistraților. Să lăsăm justiția independentă, nu trebuie intervenit politic, orice decizie aș lua eu ar arăta că se implică politicul.

10 august

În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat.

Eu nu știu cine a greșit. Să plătească! N-am nici o suspiciune, nu este normal să judec eu.

Anormal e să forțezi intrarea în clădirea Guvernului. Azi e Palatul Victoria, mâine e Palatul Cotroceni. N-am spus că toți din piață au avut această intenție, dar au existat persoane care s-au comportat violent. Uitați-vă la Vestele Galbene din Franța. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului?

Jandarmeria să-și facă datoria, dacă unii au avut exces de zel, sunt convinsă că justiția îi va sancționa. Cei care au greșit trebuie să plătească.

Procurorii au acces la toate documentele, trebuie să contribuie la aflarea adevărului.

Ordonanța 114

Modul în care a fost adoptată nu a fost corect. De fiecare dată, trebuie să fie în dezbatere publică, să fie discutată cu toți cei implicați. Dar nu trebuie să vorbim despre OUG 114 numai din perspectiva efectelor negative. Are și aspecte bune, salariul în construcții, creșterea punctului de pensie, a împiedicat creșterea prețului la gaze. Pentru ce trebuie corectat avem toată deschiderea. Pe energie, bancar, s-a discutat și s-a ajuns la consens. Intențiile guvernului României sunt foarte bune.

Nu a fost o ordonanță care s-a născut greșit, doar că n-a fost suficient discutată.

Nu sunt prea multe domeniile care au avut de suferit. Ce a fost de corectat am corectat.

Laura Codruța Kovesi

Vă explic cum ați explicat dvs în cazul lui Ciurchea. Planează niște suspiciuni, eu nu o cunosc, am dat dovadă de solidaritatea cu femeile întotdeauna. Era bine și pentru ea să-și rezolve problemele din țară și apoi să candideze la această funcție. Eu n-am nimic cu ea.

Vorbim de procuror european în domeniul justiției. Dacă se adeverește o acuzație, ce vom face noi ca țară, ca imagine? E important ca noi să ne recuperăm credibilitatea. Nu vor vorbi despre Laura Codruța Kovesi, toți vor vorbi despre România.

Susținerea mea contează mai mult sau mai puțin, contează instituțiile europene, dacă ele o susțin, sunt convinsă că va deveni procuror general.

Modul în care a gestionat funcția din România a fost defectuos, de aceea a și fost schimbată.

Nostalgici în PSD după Dragnea?

Nu cred că PSD are timp de nostalgii, trebuie să recâștige încrederea cetățenilor.

Nu cred că mai există această problemă, important e cum gestionăm de-acum încolo.

De ce acum Viorica Dăncilă e alta?

Sunt aceeași, sunt un om corect, cu credință în social-democrație, om muncitor, vrea să muncească alături de colegi ca acest partid să revină la scorul din 2016. Este prima oară când o femeie are șanse să câștige și vreau să demonstrez că pot reuși. Nu m-a schimbat nici funcția, am rămas același om ca atunci când am acceptat funcția de prim-ministru al României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri