Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, referitor la remaniere, că printre ministerele vizate sunt şi portofolii deţinute de ALDE.

Da, se află şi portofolii deţinnute de cei de la ALDE. Nu am să fac o evaluare pe partid. Am discutat cu partenerii de coaliţie. Le-am explicat care este situaţia la cele 8 ministere şi urmează să luăm o decizie şi din punct de vedere politic, o decizie pe care o s-o comunicăm luni”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax, întrebată sâmbătă la Slobozia, dacă printre cele opt ministere vizate de remaniere se află şi unele deţinute de ALDE.

Chestionată dacă este luată în considerare remanierea miniştrilor care nu au fost vizibili şi nu au comunicat suficient public, cum ar fi ministrul Cercetării Nicolae Hurduc, premierul a răspuns: „Analizez remaniere pe toate portofololiile din cadrul Cabinetului. Am spus că sunt mai multe criterii legate de îndeplinirea programului de guvernare, legate de comunicare, legate de activitatea în teritoriu, de modul în care a gestionat. Fiecare dintre miniştri va fi analizat şi vom vedea dacă în CEx vom remania şi bineînţeles persoana care va înlocui ministrul respectiv”.

Şeful Executivului a mai spus că ar dori ca la începutul lunii septembrie să aibă loc a doua rundă de remaniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here