Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă vrea „o altă alternativă” la softul antifraudă de la alegeri

Viorica Dăncilă

Dăncilă vrea „o altă alternativă” la softul antifraudă, pentru alegerile prezidențiale. Altă alternativă este un pleonasm.

Proasta României a invocat „semne de întrebare apărute în spațiul public” după europarlamentare, la care nu s-a găsit o explicație, motiv pentru care „trebuie să avem o altă alternativă” la prezidențiale, la softul antifraudă gestionat de STS.

„După cum ştiţi, există o comisie parlamentară care va analiza acest lucru. Este adevărat, am văzut că în spaţiul public au apărut multe semne de întrebare, multe dintre ele la care nu găsim o explicaţie, ceea ce va conduce la analiza acestui lucru şi cred eu că pentru a nu exista suspiciuni la alegerile prezidenţiale trebuie să avem o altă alternativă”, a afirmat Dăncilă, la dcnews.ro.

Ea a adăugat că la prezidenţiale va exista „în mod sigur” şi numărătoare paralelă pentru că așa „poţi să demonstrezi anumite lucruri care ţi se par incorecte”.

În 26 iunie, Parlamentul a dat undă verde înființării comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea presupuselor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Comisia de anchetă este formată din 23 de senatori și deputați reprezentând toate grupurile parlamentare. În proiectul de înființarea a Comisiei se arată că această „poate cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe de administrației și care pot avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cazul în care formează obiectul activității Comisiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri