Caută
Close this search box.

2 români, reținuți pentru trafic de migranți

Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au reținut 28 de afgani, călăuziți de doi români, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Sâmbătă dimineață, agenții au oprit două autovehicule, pe direcția comunei Ciumești, care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. Șoferii erau români: un bărbat de 39 de ani, din județul Prahova, și unul de 21 de ani, din județul Constanța.

„De asemenea, la aproximativ 4 km de linia de frontieră a fost reținut un grup de persoane, format din 28 de cetățeni străini, care se îndrepta spre linia de frontieră. S-a luat măsura conducerii persoanelor depistate, precum și autovehiculele în cauză, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. (…) S-a mai stabilit că afganii au fost transportați până în zona de frontieră, cu ajutorul celor două autovehicule conduse de cei doi cetățeni români”, a transmis Poliția de Frontieră, printr-un comunicat.

Migranții sunt toți din Afganistan: 11 adulți și 17 minori, cu vârste cuprinse între 14 și 31 de ani. Ei voiau să ajungă în Ungaria.

Cei doi români sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar afganii pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei. Șoferii vor fi aduși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri