Caută
Close this search box.

ALDE atacă pe tema „puiuților de securiști” și spune că USR-PLUS ar fi „divizia politică a SRI”

Criză de idei politice :  vicepreședinte ALDE, Marian Cucșa, a transmis marți că USR și PLUS ar fi „divizia politică a SRI” și că cele doua partide ar fi formate din ‘puiuți de securiști’ care critică guvernarea PSD-ALDE, dar fac afaceri cu „baronii corupți”.

„Lupii moraliști ai Facebookului politic – adică USR – fac o analiză cu privire la ALDE. Le-aș zice să se preocupe mai mult de propriile lor probleme, pentru că slavă domnului au multe (cred că cea mai recentă e legată de membrii lor cu legături în vechea Securitate).

Degeaba încearcă acum USR să pozeze în acest partid neprihănit al politicii românești, această creatură politică „nevinovată”, pentru că trecutul liderilor săi o prinde din urmă. Dan Barna și ai săi colegi din USR sunt persoane care și-au clădit cariera politică prin mijloace pe care (ce să vezi) acum le acuză – contracte cu statul, legături cu lideri politici, etc. Liderii USR urlă în gura mare împotriva guvernării, a partidelor politice, însă le plac banii „baronilor corupţi” atunci când intră în conturile lor.

Iată cam cine sunt cei cu care defilează USR, dar care ni se prezintă ca fiind „oamenii noi” din politica românească:

1) Dan Barna, președintele USR și cel care, prin compania sa de consultanță, începând cu anul 2010, a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local controlate de Partidul Social Democrat.

2) Cristian Ghinea, europarlamentar USR și fost ministru în guvernul ZERO al lui Cioloș, prin ONG-ul său și al partenerului Ciprian Ciucu, CRPE, a devenit abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, şi tot aşa.

Cei din USR ar trebui să aibă în vedere că nimeni nu uită guvernarea catastrofală din care mulți membri ai săi au făcut parte.

Dar ca să le aducem aminte câteva dintre aceste lucruri, le reiau aici:

1) Decizii guvernamentale controversate: incapacitatea de adoptare a Legii salarizării unitare, deşi acest proiect a fost anunţat ca o prioritate a guvernului; incapacitatea gestionării scandalului legat de îmbolnăvirea copiilor din Argeş cu E-coli; scandalul subscripţiei publice organizate de Guvern pentru cumpărarea operei de artă a lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

2) OUG-uri controversate: Ordonanţa de urgenţă nr. 3/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului; Ordonanţa de urgenţă nr.6/2016 privind regimul intercepărilor; Ordonanţă de urgenţă privind modificarea și completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

La toate acestea se mai adaugă și principalul lor atribut de puiuți de securiști. Atunci când vedem USR vedem că vechea Securitate nu a dispărut, ci ea doar s-a transformat și a renăscut prin alianţa dintre puiuţii de securişti de la USR cu nepoţii de securişti de la PLUS. USR/PLUS este divizia politică a SRI şi are un singur obiectiv: conducerea României cu ajutorul cătuşelor.

Puiuţii de securişti de la USR şi nepoţii de securişti de la PLUS oferă doar un spectacol jalnic al apărării democraţiei, când democraţia trebuie apărată de astfel de marionete.

Cam asta e fața reală a USR. Acestea sunt doar o parte dintre caracteristicile acestui partid experiment. Dar exemplele pot continua”, a scris Marian Cucșa pe Facebook.

Citește și: SURSE – PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri