Caută
Close this search box.

ALDE refuză să susţină un candidat PSD la prezidenţiale şi-l acuză de Iohannis de blat cu Dăncilă

varujan vosganian

Deputatul şi purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ce probleme are PSD în acest moment:

„Nu ştiu care sunt problemele PSD. În opinia mea, o problemă pe care n-am elucidat-o şi pe care le-am spus-o deschis a fost cea legată de motivaţia lor reală în ceea ce priveşte campania pentru prezidenţiale. Le-am spus că sentimentul meu e că miza lor se opreşte la turul doi de scrutin.

Deci, obiectivul lor maximal este calificarea în turul doi. I-am întrebat: <există vreo informaţie pe care o deţineţi că un candidat PSD ar putea într-o variantă optimistă maximală să obţină mai mult de 30% în turul doi?> Ei nu mi-au răspuns la această întrebare.

Şi atunci am întrebat: <voi nu doriţi să câştigaţi alegerile prezidenţiale?> Şi i-am spus doamnei Dăncilă personal: <doamna Dăncilă, în ultima vreme am trecut şi eu, şi Călin Tăriceanu (…) prin nişte situaţii cu totul inconfortabile în relaţia cu unii reprezentanţi ai opiniei publice>”.

Potrivit lui Vosganian, citat de Mediafax, s-a creat „un val de violenţă şi de asmuţire”, iar responsabilitatea „stă poate la alţi lideri politici, dar nu la mine, care sunt ţinta unor astfel de agresiuni”.

Deputatul a adăugat că i-a spus Vioricăi Dăncilă că ALDE nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale pentru că „e limpede, pentru noi cel puţin, că cercurile de votanţi şi simpatizanţi ai ALDE au această reţinere. E limpede, noi nu putem susţine în campania prezidenţială un candidat PSD.

Am întrebat: în afară de chestiunile de imagine, ce au ei în vedere? Nu au răspuns la întrebarea asta.

De aici am sentimentul, coroborând şi cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, că ei şi-au împărţit mizele. PSD şi-a păstrat miza de a rămâne la guvernare, Klaus Iohannis şi-a păstrat miza de a rămâne la Cotroceni.

Probabil că fiecare, în mod mai mult sau mai puţin explicit, îl ajută pe celălalt să-şi îndeplinească obiectivul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri