Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a publicat pe pagina de Facebook un document din care reiese faptul că tatăl acesteia a sesizat dispariţia fetei însă IPJ Olt a raportat la MAI drept o plecare voluntară.

Alexandru Cumpănaşu a publicat fişa de eveniment privind dispariţia Alexandrei Măceşanu având antetul Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală Management Operaţional, din care reiese faptul că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt (IPJ Olt) a raportat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) o plecarea voluntară a fetei de la domiciliu, cu câteva ore mai târziu după ce adolescenta sunase la 112 pentru a cere ajutor.

„Dovada complicitţii conducerii IPJ OLT în situaţia răpirii şi posibilei omorâri a Alexandrei (Eu sper ca traieste): Fişa de eveniment oficilă a MAI pentru zilele de 24,25,26 Iulie! Deşi tatăl lui Alex merge pe 24 la politia Dobrosloveni să reclame dispariţia,este trimis acasă iar conform Fişei de Evenimente Oficială a MAI pentru acele zile pe data de 25 IPJ Olt raportează la 18:18 către MAI că Alexandra figurează ca plecare voluntară după ce aceasta sunase deja la 112 şi vorbise deja cu 2 poliţişti din Caracal pe telefoanele personale. Răpirea Alexandrei este raportată de şeful IPJ OLT – Alexe abia la ora 10:53 a doua zi cand monstrul se afla deja arestat de 5 h şi Centrul Operativ de la nivelul MAI nu mai puteau face nimic pt Alexandra!”, scrie pe pagina sa de Facebok, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.

Conform fişei de eveniment raportate de către IPJ Olt la MAI, din datele primare „în ziua de 25.07.2019, ora 8.30, Măceşanu Tudoriţa Mariana de 37 de ani, din comuna Dobrosloveni, a sesizat că fiica sa, Măceşanu Alexandra Mihaela, de 15 ani, din aceeaşi localitate, a plecat în mod voluntar de la domiciliu la data de 24.07.2019 în jurul orei 10.00 şi nu a mai venit.”

Conform descrierii evenimentului din fişa întocmită de către IPJ Olt „din primele cercetări s-a stabilit că aceasta intenţiona să se întâlnească cu un tânăr, pe raza municipiului Caracal iar familia nu a mai putut să o contacteze.

La data plecării de la domiciliu, purta o pereche de blugi de culoare gri, o ie de culoare albastră şi era încălţată cu o pereche de tenişi de culoare gri. Se solicită punerea minorei sub urmărire naţională”.

Ulterior raportării, în data de 26.07.2017, reiese din acelaşi document, în raportul de urmare se specifică faptul că „urmare a raportului din data de 25.07.2019, privind dipariţia numitei Măceşanu Alexandra, de 15 ani, din com.Dobrosloveni,care în aceeaşi zi la ora 11.05 a sesizat că a fost răpită şi violată, în data de 26.07.2019, sunt efectuate 3 percheziţii pe raza mun.Caracal, privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, unde participă 55 poliţişti „.

92 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =