Procurorii din Stuttgart, Germania, vor amenda Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, cu o sumă între 800 de milioane și 1 miliard de euro pentru încălcări legislației emisiilor automobilelor diesel, a anunțat publicația Der Spiegel.

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că softul care controla vehiculele Mercedes-Benz din Clasa C și Clasa E nu funcționează corespunzător și a cerut producătorului de auto să recheme 280.000 de vehicule, transmite Mediafax.

Procurorii din Stuttgart iau în calcul o amendă de până la 5.000 de euro pe vehicul.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat că ancheta este în derulare și nu va fi finalizată înainte de sfârșitul anului.

În mai 2017, procurorii germani au percheziționat birourile Daimler ca parte a unei anchete de fraudă legate de posibila manipulare a tratamentului gazelor de eșapament la mașinile diesel.

De asemenea, Daimler se confruntă cu acuzații asemănătoare din partea autorităților din Statelor Unite. În februarie 2016, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a solicitat Mercedes-Benz să explice nivelurile de emisii ale unor motoare diesel.

În mai, procurorii din Stuttgart au amendat Porsche cu 535 milioane euro și furnizorul Bosch cu 90 milioane euro, în timp ce procurorii din Braunschweig au amendat Volkswagen cu 1 miliard de euro, iar procurorii din Munchen au aplicat Audi o amendă de 800 de milioane de euro.

177 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here