Caută
Close this search box.

Amenzi uriașe pentru farse făcute la 112. Cartelele prepay, doar cu buletinul

112

Guvernul a decis astăzi o prin ordonanță de urgență să interzică vânzarea cartelelor telefonice tip prepay acelor persoane care nu prezintă cartea de identitate. 

Astfel cei care vor dori să-si cumpăre o cartelă PrePay, o vor putea face doar cu buletinul, iar operatorul de telefonie va stoca numele şi prenumele cumpărătorului, codul numeric personal şi adresa de domiciliu.

Modificarea va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020, iar actualii posesori de cartele prepay vor avea timp până la 1 septembrie 2020 să își declare identitatea.

Practic fiecare număr de telefon va fi asociat cu un nume. Modificarea vine în urma tragediei de la Caracal, Guvernul a luat si masuri pentru imbunatatirea sistemului 112.

Mai exact, subliniaza Dancila, se va crea cadrul legal pentru a fi implementat rapid sistemul AML, care permite localizarea mult mai precisa a celor care apeleaza serviciul national unic 112.
Totodata, vor fi insapreasca si pedepsele pentru cei care apelează abuziv 112. Amenzile vor crește creste de 5 ori de la 1000 de lei la 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri