Caută
Close this search box.

Apelurile false la 112 nu mai contenesc. Un bărbat a sunat și a anunțat că a ucis o femeie

112

Noi apeluri false incredibile la 112! Un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii a sunat la 112 în noaptea de marți spre miercuri și a anunțat că a omorât o femeie, polițiștii stabilind ulterior că este vorba despre un apel fals.

„În noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a sesizat prin apel 112 faptul că a ucis o femeie. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca apelul este unul fals. S-a impus măsura internării bărbatului la Psihiatrie, la Cluj-Napoca”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Surse judiciare au declarat la rândul lor că bărbatul se afla în stare de ebrietate și că era cunoscut pentru diverse apeluri date anterior la 112, pentru care a și fost amendat.

„De această dată a sunat să anunțe că a ucis o femeie și a aruncat-o într-o fântână. A trebuit să investigăm și să tratăm serios un astfel de apel, chiar dacă, ulterior, s-a dovedit a fi unul fals”, au spus sursele citate.

Totodată, un bărbat din localitatea vrânceană Gugeşti a anunţat la 112 că şi-a ucis concubina. Bărbatul a făcut această sesizare pentru a arăta condiţiile în care locuiesc femeia şi fiul ei.

Potrivit IPJ Vrancea, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti au fost sesizaţi de către un bărbat, din comuna Gugeşti, în vârstă de 56 de ani, despre faptul că a ucis-o pe concubina sa, în timp ce se afla la locuinţa acesteia.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la adresa respectivă şi au identificat apelantul, care a precizat că sesizarea făcută nu este reală. Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul a solicitat intervenţia poliţiei pentru a arăta condiţiile de igienă în care locuieşte concubina lui, împreună cu fiul lor.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii i-au identificat pe femeia şi pe copilul în cauză, constatând că nu au fost victime ale vreunei infracţiuni. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.

O persoană a anunţat pompierii din Iași, în noaptea de marți spre miercuri, că în localitea Zanea arde o casă în care se află un copil de 3 luni, iar trei autospeciale de apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor şi pompierii voluntari din comună au plecat imediat la intervenţie.

La doar zece minute după apel, când un ofiţer din dispeceratul ISU a sunat pe numărul de la care s-a făcut solicitarea pentru a afla mai multe detalii, a fost anunţat că nu este niciun incendiu.

„Am fost apelați la 23.27 pentru a interveni la stingerea unui incediu, izbucnit la o casă din satul Zanea. Apelantul a sesizat faptul că în casă se afla un copil în vârstă de trei luni. La intervenţie s-au deplasat trei autospeciale de stingere, dar şi un echipaj de prim ajutor şi a fost anunţat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ciurea”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

La doar zece minute după apelul iniţial, un ofiţer din dispeceratul ISU a sunat la numărul de telefon de pe care s-a făcut solicitarea pentru detalii suplimentare.

„La acel moment, la telefon a răspuns o persoană care a comunicat faptul că apelul iniţial a fost efecutat de o altă persoană şi că situaţia de urgenţă nu există. La locul solicitării a ajuns şeful SVSU Ciurea care a comunicat şi el că incediul nu se confirmă, forţele fiind întoarse din drum după 8 kilometri”, a explicat Silvia Bolohan.

Acesta nu a fost singurul apel fals către pompierii ieşeni, din noaptea de marți spre miercuri.

Un bărbat a sunat la 112 şi a spus că în faţa casei sale din localitatea Vişani ard mai multe lemne, iar o altă persoană, posibil sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a spus pompierilor că s-a rătăcit în pădure la Dobrovăţ.

Niciunul dintre apeluri nu s-a confirmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri