Caută
Close this search box.

BNR: Masa monetară a crescut cu 8,6% în iulie şi a depăşit 391 miliarde lei

bnr

Masa monetară în sens larg a urcat cu 8,6% (4,3% în termeni reali) în iulie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 391,42 miliarde lei (82,8 miliarde euro), arată datele Băncii Naţionale a României (BNR), publicate luni.

Faţă de luna iunie 2019, aceasta a crescut cu 0,2% (0,4% în termeni reali), iar în raport cu iulie 2018 masa monetară s-a majorat cu 8,6% (4,3% în termeni reali), potrivit BNR.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, din totalul masei monetare, masa monetară în sens restrâns (numerarul aflat în circulaţie în afara sistemului bancar şi depozitele overnight) a înregistrat un avans de 12,6%, până la 246,622 miliarde de lei.

Totodată, masa monetară în sens intermediar (masa monetară în sens restrâns plus depozitele cu durata iniţială de până la doi ani inclusiv) a înregistrat o creştere de 8,7%, până la 391,42 miliarde de lei.

Masa monetară în sens larg cuprinde masa monetară în sens intermediar şi alte instrumente financiare (împrumuturi din operaţiuni repo, acţiuni/unităţi ale fondurilor de piaţă monetară, titluri de natura datoriei cu maturitatea de până la doi ani inclusiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri